Pályázati felhívás!

A MOL Helyi Érték Program keretein belül az Omnivagus Egyesület  pályázatot hirdet XI. kerületi óvodai csoportok és iskolai osztályok részére. 

Pályázat célja:

Keressük a kerület legjobb mászófáját!  
Egy olyan nagy és öreg fát, amire a gyerekek szívesen másznak fel. A fát le is lehet rajzolni, de előnyben részesülnek azok, aki meglévő fát fotóznak le.

Pályázók köre:

Óvodai csoportok és alsó tagozatos osztályok.
A fák keresését, a kutatást a gyermekek külön-külön is megtehetik, de pályázni osztállyal vagy csoporttal lehet. Előnyt élveznek azok a pályázók, akik egy osztálykirándulás vagy közös program keretében el is látogatnak a kiszemelt fához és ott csoportképet készítenek.

Pályázat részletei: 

Jelentkezni osztályonként/csoportokként több képpel is lehet, de csak egy kép nyer.A pályaművek mérete: A/4 vagy annál nagyobb. Fotóknál előnyt élveznek azok a képek, ahol  a pályázó gyerekek is látszanak. Rajznál nincs kötött technika!

Díjazás:

A nyertes csoportok vagy osztályok egy KALANDNAP-on vehetnek részt az egyesület programközpontjában a XI. Andor u 60. sz. alatt.
A beküldött pályaműveket az Omnivagus Egyesület elnöksége a Climberry képességfejlesztő falmászás munkatársai fogják elbírálni. Kategóriánként 3 nyertest hirdetünk.

KALANDNAP programja:

  • mini KÉK túra (a kertben és az épületben)
  • képességfejlesztő falmászó bemutató foglalkozás és játék
  • időjárás függvényében kötélbiztosítás mászás kipróbálása, rekeszmászás.

A mini Kék túrán megismerkednek a túrázással, a turista jelekkel, egy ismertető keretében összefoglaljuk a kerületben megtalálható parkokat, zöld területeket, erdőket és az ezeket behálózó turista utakat. Ezt követően a frontális keretek között megszerzett tudást a Climberry képességfejlesztő falmászás során a mozgásos tanulás módszerével mélyítjük el/gyakoroljuk be.
A programon részt vehetnek kísérők, pedagógusok, szülők, aki számára konzultációs lehetőséget biztosítunk.A projekt zárásaként egy kirándulásra/kincskeresésre hívjuk az összes résztvevőt.
A Climberry képességfejlesztő falmászásról bővebben itt: www.climberry.hu

A pályázat benyújtása:

1. Elektronikus jelentkezési lap kitöltése: 2019. 05. 10. a madarak fák világnapjától 2019. 09. 10-ig.
https://forms.gle/oyrMX8Ti61xz5XGw7
A tanév vége felé lehetőség lesz a pedagógusoknak és a gyermekeknek átbeszélni a pályázat témáját, majd a nyári időszakban lesz elegendő idő, hogy a gyerekek egyénileg vagy csoportosan megkeressék a legjobb mászófát. Esetleg előre gondolkodva az őszi kirándulás időpontját és helyszínét is tudják kapcsolni a pályázathoz.Szeptemberben a gyerekeknek lehetősége lesz beszámolni a nyári élményekről, és alkalmuk lesz megbeszélni/megvitatni, hogy milyen formában, melyik fával pályázzanak.

2. Pályázatok leadása: Postán vagy személyesen  2019. 09. 15-ig!
Postán
: Omnivagus Egyesület  1116 Budapest, Barázda u. 18.
Személyesen: 1119 Budapest, Andor u. 60. hétköznapokon, előre egyeztetett időpontban

3. Eredményhirdetés: 2019. 09. 22., szombaton a Pajkos utcabálon. A pályaműveket ez alkalommal ki is állítjuk!

További információk
A pályázati lehetőséget minden óvodába és általános iskolába eljuttatjuk, de a pályázati kiírást és a részleteket online felületeken is meghirdetjük
www.omnivagus.hu
www.climberry.hu

Bármilyen kérdéssel  a pályázat ideje alatt, az omnivagus@omnivagus címen lehet fordulni a szervezőkhöz

MOL Helyi Érték Program

A MOL Helyi Érték Program célja helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatása, amelyek a helyben élő emberek életét, közösséggé válását, identitásának megerősödését segítik, és helyi problémákra keresnek helyben adható válaszokat.
Omnivagus Szabadidő Egyesületünk a „Mindenki falra fel!” elnevezésű pályázata a szakmai zsűri értékelése után a legtöbb közönségszavazatot kapta, így lehetőségünk nyílott egy új mozgásfejlesztő módszer szélesebb körben történő bemutatására.

Climberry képességfejlesztő falmászás

A képességfejlesztő falmászás egy olyan komplex mozgásfejlesztő módszer, melynek szerves része a kognitív területek fejlesztése is. A foglalkozások során a résztvevő gyerekek játékos formában, szinte észrevétlenül tanulnak. A módszerről bővebben: www.climberry.hu