Iskolaelőkészítő nap!

Nagy örömünkre októberben elkezdődött a Climberry iskolaelőkészítő nap!

Ez egy újszerű, innovatív heti egynapos iskolaelőkészítő, melyben célunk a falmászó foglalkozások kiegészítése más kognitív területeket fejlesztő játékos órákkal.

Nem írni, olvasni tanítjuk őket, hanem az örömteli, sikeres tanulás alapjait szeretnék lerakni, megerősíteni!

A tanuláshoz szükséges részképességeket úgy kell elképzelni, mint egy ház tégláit. Ha a téglák megfelelően kerülnek egymásra és nem hézagos a fal, jöhet a tartó gerenda (azaz a különböző érzékszervekből jövő információk összekapcsolása) és ha az is kész biztosan fog állni a tető, mint a tanulás folyamatának szimbóluma.

Amit, mi szeretnénk, hogy hetente 1 nap olyan foglalkoztatási formában részesüljenek a gyerekek ahol játékos formában, de már komoly nagycsoportosként dolgoznak együtt. Maximum 6 fős csoportok indítottuk, ahol türelmesen, egymásra odafigyelve végzik feladatukat, de ez a létszám még lehetővé teszi a személyes támogatást is.  A foglalkozások tartalma – általában napi 3 óra – a tanuláshoz szükséges részképességek fejlesztését célozza, úgy mint beszéd, figyelem, emlékezet, gondolkodás nagy- és finommozgás egyaránt. Az alapvető kultúrtechnikák elsajátítása mindig a megtapasztalt élményekből indul ki, éppen ezért foglalkozásaink tevékenykedtető, élményszerző jellegűek.

A gyerekek mellett szeretnénk a szüleikkel is szorosabb kapcsolatba lenni ezért az év során több olyan beszélgetést is tervezünk, ahol az iskolaválasztás, iskolaérettség és minden egyéb iskolát érintő kérdés előkerül. Igyekszünk a felmerült kérdésekre együtt választ találni. Emellett előre egyeztetett időpontban lehetőség van személyes beszélgetésre és szeretettel várjuk a nyílt órákon is a szülőket.

Aktuális információkat facebook oldalunkon olvashattok majd

https://www.facebook.com/climberry